Visit Alvar Aalto – Etusivu

Kuva: Julia Kivelä, Visit Kotka-Hamina mediapankki

Tervetuloa Alvar Aalto -reitille

Alvar Aalto -reitti auttaa löytämään Alvar Aallon suunnittelemat arkkitehtuurikohteet entistä helpommin. Sivustolle on koottu Aalto-kohteita eri puolilta Eurooppaa sekä matkavinkkejä arkkitehtuurin ja muotoilun ystäville.

Euroopan Union rahoittama - Next Generation EU -logo
Opetus- ja kulttuuriministeriö logo

Aalto-kohteet

Aallon rakennukset ovat enemmän kuin pelkkiä rakennuksia – ne ovat inspiraation lähteitä, jotka kertovat tarinoita ja herättävät tunteita. Tutustu Aallon merkittävimpiin teoksiin ja koe tarkoituksen ja muodon harmonia.

Kuva: Julia Kivelä, Visit Kotka-Hamina mediapankki
Kuva: Julia Kivelä, Visit Kotka-Hamina mediapankki
Opastettu kävelykierros Aalto-keskuksessa on mainio tapa tutustua Seinäjoen tarinaan. Kuva: Visit Seinäjoki
Opastettu kävelykierros Aalto-keskuksessa on mainio tapa tutustua Seinäjoen tarinaan. Kuva: Visit Seinäjoki

Tutustu matka­vinkkeihin – koe Aalto

Oletko innokas museokävijä tai ryhmämatkojen ystävä? Ehkäpä olet rauhallista lomaa kaipaava matkailija, joka arvostaa lähiruokaa ja kauniita maisemia? Löydä valmiita teemamatkoja Alvar Aallon kohteisiin sekä opastettuja kierroksia ja inspiraatiota oman Aalto-matkasi suunnitteluun.

Alvar Aalto -reitti

Alvar Aalto -reitti yhdistää Alvar Aallon arkkitehtuuritoimiston suunnittelemat kohteet kiehtovaksi kulttuurimatkailureitiksi Euroopassa. Alvar Aalto -reitti tarjoaa elämyksiä arkkitehtuurin ja muotoilun maailmassa, luonnonläheisyyttä, laadukkaita majoituspalveluita ja paikallisia erikoisuuksia.

Suomen paviljonki Venetsian biennaalialueella
Suomen paviljonki Venetsian biennaalialueella. Kuva: Gianni Talamini

Aallon arkki­tehtuuri- ja muotoilu­perinnön matkailu­reitti ry

Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti ry edistää matkailua Alvar Aallon arkkitehtuuritoimiston suunnittelemiin kohteisiin, ja vaalii niiden kulttuuriperintöä. Yhdistys perustettiin vuonna 2020 Alvar Aalto -säätiön ja Aalto-kaupunkien aloitteesta Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Euroopan neuvosto valitsi vuonna 2021 Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design -kulttuurimatkailureitin arvostettujen eurooppalaisten kulttuurireittien joukkoon.

Matkailureittiyhdistys ylläpitää Visit Alvar Aalto -sivustoa. Alvar Aallon arkkitehtuurikohteisiin liittyvistä varauksista vastaavat kohteet ja matkanjärjestäjät.

Alvar Aallon matkat maailmalle

Alvar Aalto on yksi kansainvälisimmistä arkkitehdeistamme. Aallon on arveltu tehneen parisataa matkaa vuosien 1920-1975 aikana. Nämä matkat viitoittavat polkua arkkitehdin kosmopoliittiin luonteeseen.

Alvar Aalto 1940-luvulla. Kuva: Eino Mäkinen / Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto 1940-luvulla. Kuva: Eino Mäkinen / Alvar Aalto -säätiö