Takaisin listaukseen

Alvar Aallon ateljee

Kaupunki: Alvar Aallon ateljee, Helsinki, Suomi Googlen reittikartta

Pääsymaksu: 10 € - 20 € / henkilö

Opastukset: Opastettu kierros Varaa ja osta liput opastetulle kierrokselle Alvar Aalto -säätiön verkkokaupasta. Vierailu kestää 1 h, josta 30 min on opastettua.

Teemat: Funktionalismi, Kalkkislammaus, Toimistorakennukset

Ateljee valmistui Alvar Aallon arkkitehtitoimiston käyttöön vuonna 1955. Rakennus sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä kävelymatkan päässä Aallon kotitalosta. Ateljeehen voi tutustua opastetuilla kierroksilla ympäri vuoden.

”Rakennustaidetta ei voi syntyä konttorimaisessa ympäristössä” totesi Alvar Aalto. Hän suunnitteli rakennukseen vapaamuotoisen ateljeeosan sekä piirustussalin, jonka valaistuksessa hyödynnettiin luonnonvaloa. Rakennus ympäröi amfiteatterin muotoista porrastettua suojaisaa pihaa. Aallon arkkitehtitoimisto muutti valkoiseen ateljeerakennukseen heti sen valmistuttua ja monet Aallon tunnetuimmista töistä suunniteltiin ateljeessa.

Nykyään rakennus on Alvar Aalto -säätiön käytössä päätoimipaikkana. Ateljeessa voi vierailla opastetuilla kierroksilla, joiden aikataulut voi tarkistaa säätiön verkkosivuilta. Voit myös ostaa liput Alvar Aalto -säätiön verkkokaupasta.

Rakennuksen muurimainen, valkoiseksi slammattu, suljettu massa kätkee sisäpihaansa amfiteatterimaisen puutarhan. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Aallon Ateljeen näkymä avautuu rakennuksen sisäpihalle päin. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

digi 3715
Puutarhan liuskekiviaskelmilla toimiston väki vietti usein aikaa. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
alvar-aallon-ateljee-piirustussali-elissa-aalto-kuva-stig-bergstrom-alvar-aalto-museo
Elissa Aalto ateljeen piirustussalissa. Kuva: Stig Bergström, Alvar Aalto -säätiö

Kohde kartalla

1. Alvar Aallon ateljee

Lisätietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Alvar Aallon ateljee

Alvar Aallon ateljee sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä osoitteessa Tiilimäki 20. Ateljeeseen voi tutustua opastetulla kierroksella, joita järjestetään miltei päivittäin ympäri vuoden. Tunnin mittaisella vierailulla tutustutaan Aallon arkkitehtitoimiston tarinaan ja arkkitehtuuriin oppaan johdolla. Aikaa jää myös omatoimiseen tunnelmointiin, valokuvaamiseen ja museokauppaostoksiin. Ennakkovaraus kierroksille on suositeltavaa ja sen voit tehdä helposti Alvar Aalto -säätiön verkkokaupassa. Tarkista myös aukioloajat sekä poikkeukset Alvar Aalto -säätiön kotisivuilta!

Helsingin keskustasta parhaiten Munkkiniemeen pääsee rautatievaunulla numero 4. Lähin pysäkki ateljeeseen on Tiilimäki. Tarkista tarkat ajat Helsingin Seudun reittioppaasta.

Huomaathan, että voit samalla myös vierailla läheisessä Alvar Aallon kotitalossa osoitteessa Riihitie 20. Tarkista ajat ja varaa lippusi ennakkoon säätiön verkkokaupassa!

Lue lisää Alvar Aallon Ateljeesta

Alvar Aalto Shop -verkkokaupasta voit myös ostaa kirjallisuutta Alvar Aallon ateljeesta sekä ladata arkkitehtuuripiirrustuksia koneellesi!

Opastetut kierrokset

Varaa ja osta liput opastetulle kierrokselle Alvar Aalto -säätiön verkkokaupasta. Vierailu kestää 1 h, josta 30 min on opastettua.

Lisätietoa

Myös Alvar Aallon kotitalo sijaitsee samalla alueella Munkkiniemessä.