Alvar Aallon ateljee

Ateljee valmistui Alvar Aallon arkkitehtitoimiston käyttöön vuonna 1955. Rakennus sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä kävelymatkan päässä Aallon kotitalosta. Ateljeehen voi tutustua opastetuilla kierroksilla ympäri vuoden.

”Rakennustaidetta ei voi syntyä konttorimaisessa ympäristössä” totesi Alvar Aalto. Hän suunnitteli rakennukseen vapaamuotoisen ateljeeosan sekä piirustussalin, jonka valaistuksessa hyödynnettiin luonnonvaloa. Rakennus ympäröi amfiteatterin muotoista porrastettua suojaisaa pihaa. Aallon arkkitehtitoimisto muutti valkoiseen ateljeerakennukseen heti sen valmistuttua ja monet Aallon tunnetuimmista töistä suunniteltiin ateljeessa.

Nykyään rakennus on Alvar Aalto -säätiön käytössä päätoimipaikkana. Ateljeessa voi vierailla opastetuilla kierroksilla, joiden aikataulut voi tarkistaa säätiön verkkosivuilta. Voit myös ostaa liput Alvar Aalto -säätiön verkkokaupasta.

Alvar Aallon ateljeen piha. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -museo.

Elissa Aalto ateljeen piirustussalissa. Kuva: Alvar Aalto -museo

Kohde kartalla

1. Alvar Aallon ateljee

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Siirry Alvar Aalto -säätiön verkkosivulle Alvar Aallon ateljee

Huomaathan että voit samalla myös vierailla läheisessä Alvar Aallon kotitalossa. Yhdistelmälippuja voi ostaa osoitteesta shop.alvaraalto.fi

Opastetut kierrokset

Lisätietoa

Myös Alvar Aallon kotitalo sijaitsee samalla alueella Munkkiniemessä.