Takaisin listaukseen

Summan paperitehdas ja asuinalue Haminassa

Osoite: Hamina Googlen reittikartta

Pääsymaksu: Hinta tiedusteltaessa

Opastukset: Tiedustelut opastetuista kierroksista Kymenmatkat Oy, puhelimella +358 5211 1600 tai sähköpostilla kymenmatkat@kymenmatkat.fi

Teemat: Aallon kodit, Asuinalueet, Teolliset ympäristöt

Kotisivu: Visit Hamina

Hamina – sotilashistoriaa, ympyräkaava ja Summan tehdasalue

Hamina on kaunis linnoituskaupunki, jonka vanhan keskustan ympyräkaava-alueen kaduilla nähtävyydet
ovat lähellä toisiaan. Kaupunkia ja sen historiaa voi tarkastella myös keskustaa ympäröivän linnoituksen valleilta. Hamina Bastioni on suurtapahtumien näyttämö ja joka toinen vuosi sotilasmusiikkitapahtuma Hamina Tattoo raikaa koko kaupungissa.

Haminassa Alvar Aalto on suunnitellut Summan alueen tehdas- ja asuinmiljöön 1951–53 (laajennus 1957, 1970–72). Petkeleen asuinalueella jonkin matkan päässä keskustasta ovat entisen Summan paperitehtaan johtajien ja työntekijöiden asunnot. Aalto suunnitteli myös Summan paperitehtaan alkuperäiset paperikonehallit 1 ja 2. Nykyisin Summan tehtaan alue on hakukoneyhtiö Googlen palvelinkeskus.

Aalto suunnitteli Summan paperitehtaan alkuperäiset paperikonehallit 1 ja 2. Kuva: Martti Kapanen, Alvar Aalto -museo

Summa Enso-Gutzeit Johtajan asunto. Kuva: Martti Kapanen, Alvar Aalto -säätiö

Lisätietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Saapuminen Haminaan

Haminan kaupunki sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Helsingistä Kaakkois-Suomessa, Suomenlahden rannalla. Henkilöautolla matka taittuu 1,5 tunnissa mutta Haminaan on myös hyvät julkiset liikenneyhteydet. Helsingistä Haminaan on yhteydet junalla sekä Matkahuollon busseilla että Onnibussilla. Haminan taksiasema löytyy osoitteesta Rautatienkatu 2. Taksin voi tilata numerosta 0100 842 90.

Alvar Aallon suunnittelemaan asuinalueeseen voi tutustua oppaan kanssa. Oppaan voi tilata Kymen matkojen kautta tai Visit Hamina matkailupalvelusta.

Lue lisää Haminasta 

 

Opastetut kierrokset

Tiedustelut opastetuista kierroksista Kymenmatkat Oy, puhelimella +358 5211 1600 tai sähköpostilla kymenmatkat@kymenmatkat.fi