Turku ja Turun Sanomien toimitalo

Arkkitehti Alvar Aalto asui Turussa vuo­sina 1927–1933. Turun toiminnan aikana syntyi uudenlaisen arkkitehtuurin ja huonekalu­muotoilun kausi. Turkuun oman toimiston 1920-luvun alussa perustanut Erik Bryggman oli yksi varhai­simmista funktionalismin edustajista suoma­laisessa arkkitehtuurissa. Aalto ja Bryggman tekivät yhteistyötä.

Turun Sanomien toimitalo on keskustassa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema toimisto- ja liikerakennus, joka rakennettiin Turun Sanomien käyttöön vuonna 1928-29. Artekin huonekalujen perinteinen valmistaja huonekalutehdas Korhonen sijaitsee myös Turun seudulla.

Turun Sanomien toimitalo kuuluu yhdessä Aallon suunnittelemien Lounais-Suomen Maalaistentalon ja Standardivuokratalon kanssa Museoviraston määrittelemiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Ne kuuluvat myös kansainvälisen Docomomo-järjestön hyväksymään suomalaisen modernismin 1920–1970-lukujen merkkiteosten listaan. Toimitalo suojeltiin asemakaavalla, joka vahvistettiin vuonna 2012.

Kohde kartalla

1. Turku ja Turun Sanomien toimitalo

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Turun Sanomien toimitalo, Kauppiaskatu 5.

Lounais-Suomen Maalaistentalo, Puutarhakatu 8.

Standardivuokratalo, Läntinen Pitkäkatu 20.

Saapuminen Turkuun

Etäisyys Helsingistä Turkuun on noin 160 kilometriä. Turkuun voi saapua joko junalla, linja-autolla tai autolla. Löydät lisätietoa yhteyksistä ja liikkumisesta Turussa Visit Turku sivuilta!

Lue lisää Turun matkailukohteista. 

Erik Bryggmanin kohteista voit lukea lisää Bryggman -säätiön verkkosivuilta