Takaisin listaukseen

Jokisauna Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa

Osoite: Sepäntie 1, 27500 Eura Googlen reittikartta

Pääsymaksu: Kysy hintaa ryhmille

Teemat: Luonto, Saunat ja altaat, Uinti

Kotisivu: Jokisauna

Aukioloajat

Ympäri vuoden
ti-pe 12-18
la 12-15
ma ja su suljettu
Muina aikoina sopimuksesta

Huom. Loma-ajat sekä yksityistilaisuudet voivat vaikuttaa aukioloaikoihin.

Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat sauna- ja pesularakennuksen A. Ahlström Oy:n työntekijöiden käyttöön Kauttuan ruukin alueelle, lähellä virtaavan Eurajoen rannalle. Rakennus on hirsistä valmistettu, alun perin turve -ja harjakattoinen rakennus, jonka perustukset ovat betoniset. Saunarakennus valmistui vuonna 1946. Rakennuksessa toimii nykyisin kahvila -ja designmyymälä Jokisauna Oy, ja rakennusta on kunnostettu niin, että myös saunatoiminta on voitu käynnistää uudelleen.

Jokisauna tarjoaa vierailleen uniikin ja inspiroivan tilan kahvi- ja lounashetkille Kahvila Nemossa, josta voi myös varata monipuolisia palveluja kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Jokisaunan saunatilat lämpenevät seurueille tilauksesta, jolloin saunomisen yhteyteen voidaan varata hemmottelevia yrttihoitoja sekä paljukylpyjä. Rohkeimmilla on mahdollisuus käydä uimassa myös lähellä virtaavassa Eurajoessa. Rakennuksesta löytyy saunatilojen lisäksi myös kaksi pukutilaa, avara terassi Eurajoen kuohujen äärellä sekä Alvar Aallon huonekaluilla sisustettu oleskelutila. Jokisaunan tiloissa voi myös majoittua tilauksesta.

Rakennuksen alakerrasta, entisestä pesulatilasta, löytyy myös designmyymälä nimeltä Designpesula. Designpesulan mankeligalleriassa on vaihtuvia näyttelyjä sekä monipuolinen designmyymälä, josta voi tarttua mukaan second hand -löytöjä ja uusia suomalaisia ja skandinaavisia design-tuotteita.

Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat sauna- ja pesularakennuksen A. Ahlström Oy:n työntekijöille. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

Jokisaunan terassi kutsuu viihtymään Eurajoen äärelle. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat sauna- ja pesularakennuksen A. Ahlström Oy:n työntekijöiden käyttöön Kauttuan ruukin alueelle, lähellä virtaavan Eurajoen rannalle.
Jokisaunan terassi, Eura
Jokisauna tarjoaa palveluja yksittäisille asiakkaille ja tilausryhmille. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
Jokisaunan terassi, Eura
Aino Aallon suunnittelemat Aurinko-ulkokalusteet ihastuttavat Jokisaunan terrassilla. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

Lisätietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Saapuminen Euraan

Eura sijaitsee Satakunnassa noin 215 kilometrin päässä Helsingistä. Matkustaminen Euraan on kätevintä joko Matkahuollon tai Onnibussin busseilla. Euran linja-autoasemalta matkaa Kauttuan ruukinpuiston alueelle on matkaa noin 4 km. Euran taksiasema sijaitsee aivan linja-autoaseman vieressä. Taksipalvelun tavoitat myös numerosta 0600 300 33.

Lue lisää Jokisaunan kotisivuilta

Lue lisää Jokisaunan Facebook-sivuilta

Lisätietoa

Jokisaunan aukioloajat:

ma-pe 12.00-18.00
la 12.00-15.00
su suljettu

Avoinna myös sopimuksesta!

Huom. Loma-ajat sekä yksityistilaisuudet voivat vaikuttaa aukioloaikoihin.

Tiedustelut ja varaukset:

Eija Helander, sähköposti eija.helander@gmail.com, puh. +358 4071 53505