Villa Kokkonen

Villa Kokkosen isäntäparin tervetulotoivotus kiteyttää Villa Kokkosen tunnelman: ”Tervetuloa vierailulle Alvar Aallon suunnittelemaan taiteilijakotiin, jonka sydämenä on arvoflyygeli ja konserttisali!”

Alvar Aallon piirtämien yksityiskotien joukossa Villa Kokkonen (1967-1969) on harvinaisuus, koska se on ainoa toteutettu taiteilijakoti Aallon tuotannossa. Säveltäjä Joonas Kokkonen asui Villa Kokkosessa 27 vuotta. Talon rakennustaiteellisena sydämenä on konserttisali.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisön tarina olisi päättynyt Jean Sibeliuksen kuolemaan vuonna 1957, ellei Joonas Kokkonen olisi perunut muuttoaikeitaan Helsinkiin. Hän hankki rantatontin Järvenpään kaupungilta ja sai kotinsa suunnittelijaksi Suomen tunnetuimman arkkitehdin.

Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen ovat Villa Kokkosen lämminhenkinen isäntäpari. Kuva: Mestart Oy.

Villa Kokkonen detalji

Lisää tietoa

Tutustu Villa Kokkosen palveluihin ja varaa paikkasi taiteilijakotikierrokselle osoitteessa www.villakokkonen.fi

 

Kohde kartalla

1. Villa Kokkonen

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Villa Kokkonen on yksikerroksinen ja monimuotoinen puutalo, joka kylpee luonnonvalossa. Talo on jo itsessään näkemisen arvoinen, mutta Elina Viitailan ja Antti A. Pesosen taiteilijakotikierroksilla
matkailijat pääsevät myös kokemaan talon tarinan ja nauttimaan konserttisalin erinomaisesta akustiikasta.

Vierailu Villa Kokkosessa on elämyksellinen matka taiteilijakodin historiaan ja nykypäivään.

Villa Kokkonen valittiin vuonna 2012 ensimmäisten suomalaistalojen joukossa Iconic Houses -verkostoon, johon kuuluu maailman tunnetuimpia talomuseoita.

Villa Kokkonen