Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Terassitalo Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa on elävä esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa: monikerroksinen asuintalo mukailee rinnettä, joten jokaisen asunnon sisäänkäynnit ovat maan tasossa. Vuonna 1938 valmistunut Kauttuan Terassitalo on yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä. Se oli tilaustyö A. Ahlström Osakeyhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi. Taustalla vaikutti tuttavuus yhtiön pääjohtajan Harry Gullichsenin ja hänen puolisonsa Maire Gullichsenin kanssa.

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Terassitalossa, jonka yksi huoneisto on auki yleisölle. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin – uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää! Huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Osa esineistä on myynnissä.

Muita Aallon toteutuneita kohteita Kauttualla ovat sauna- ja pesularakennus, virkanaisten asuintalo, yli-insinöörin asunto sekä lukuisat tyyppitalot, joiden kehittelyä myös muut arkkitehdit ovat jatkaneet. Jokisauna on ainoa laatuaan – vierailija voi nauttia design-huonekaluista, suomalaisesta saunasta ja emäntien herkullisesta kotiruoasta. Tarjolla on rentouttavia yrttihoitoja, ja joessa ja paljussa voi kylpeä. Design-kaupassa on runsas valikoima suomalaista muotoilua.

Kauttualla voi yöpyä entisessä virkanaisten asuintalossa Villa Aallossa, tai kauniin Ahlströmin ruukin muissa viihtyisissä huoneissa. Seutu on kuuluisa yrteistään ja paikallisista elintarvikkeista. Ruukin ravintolassa voi nauttia riistamestarin parhaista resepteistä. Riista metsästetään itse Ahlströmin omista metsistä.

 

Terassitalo suunniteltiin A. Ahlström -yhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi. Kuva: Noora Kiili, Alvar Aalto -säätiö

Jokisauna on ainoa Alvar Aallon suunnittelema saunarakennus, joka on nykyään avoinna yleisölle. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

digi 2392
Jokisaunan terassilla on mukava vilvoitella. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
digi 2393
Jokisaunan terassilla tunnelmaa luomassa Alvar Aallon Aurinkosarjan kalusteet. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
Kauttuan Ruukinpuisto Eurassa
Vierailu Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa on kuin aikamatka.
Terassitalossa Kauttualla on huoneistonäyttely
Yhdessä Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.
Kauttuan klubi Eurassa
Kauttuan klubi Eurassa kutsuu viihtymään.

Lisää tietoa

Villa Aino tarjoaa myös tyylikästä, kodinomaista majoitusta Euran Kauttualla. Huoneisto on sisustettu Aaltojen huonekaluilla ja tekstiileillä. Rivitalohuoneisto on huolella kunnostettu sekä sistustettu pohjoismaiseen moderniin tyyliin. Villa Ainosta löydät paikan viihtyisille hetkille sekä palauttaville, rauhallisille unillesi. Villa Ainossa on myös hyvät pysäköintitilat pihassa sekä autotalli. Lisäpalveluina voi tilata aamiais- ja ateriapalveluita. Varaukset ja lisätiedot Villa Ainoon suoraan Anne Valtoselle, puh. 0440-802678, email anne@valtoset.net.

Kohde kartalla

1. Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Saapuminen Euraan

Eura sijaitsee Satakunnassa noin 215 kilometrin päässä Helsingistä. Matkustaminen Euraan on kätevintä joko Matkahuollon tai Onnibussin busseilla. Euran linja-autoasemalta matkaa Ruukinpuistoon on matkaa noin 4 km. Euran taksiasema sijaitsee aivan linja-autoaseman vieressä. Taksipalvelun tavoitat myös numerosta 0600 300 33.

Lataa PDF-kartta Ruukinpuistosta tästä

Lue lisää Euran alueesta 

Guided tours

Matkapaketit Euran alueella Magni Mundin kautta. Tiedustelut sähköpostiosoitteeseen sales@magnimundi.fi tai puhelimitse numeroon 044 977 8981. Ryhmävaraukset ja tiedustelut Alvar Aallon terassitalossa Alasatakunnan oppaat ry puh. 050 377 5245/Kaisa Repo tai terassitalo@eura.fi sekä puh. 044 422 4828/Terhi Puustelli.