Takaisin listaukseen

Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Osoite: Sepäntie 3, 27500 Eura Googlen reittikartta

Pääsymaksu: Hinta tiedusteltaessa

Opastukset: Matkapaketit Euran alueella Magni Mundin kautta. Tiedustelut sähköpostiosoitteeseen sales@magnimundi.fi tai puhelimitse numeroon 044 977 8981. Ryhmävaraukset ja tiedustelut Alvar Aallon terassitalossa Alasatakunnan oppaat ry puh. 050 377 5245/Kaisa Repo tai terassitalo@eura.fi sekä puh. 044 422 4828/Terhi Puustelli.

Teemat: Aallon kodit, Saunat ja altaat, Teolliset ympäristöt, Terassitalot, Uinti

Kotisivu: Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Aukioloajat

Terassitalo Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa on elävä esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa: monikerroksinen asuintalo mukailee rinnettä, joten jokaisen asunnon sisäänkäynnit ovat maan tasossa. Vuonna 1938 valmistunut Kauttuan Terassitalo on yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä. Se oli tilaustyö A. Ahlström Osakeyhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi. Taustalla vaikutti tuttavuus yhtiön pääjohtajan Harry Gullichsenin ja hänen puolisonsa Maire Gullichsenin kanssa.

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Terassitalossa, jonka yksi huoneisto on auki yleisölle. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin – uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää! Huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Osa esineistä on myynnissä.

Muita Aallon toteutuneita kohteita Kauttualla ovat sauna- ja pesularakennus, virkanaisten asuintalo, yli-insinöörin asunto sekä lukuisat tyyppitalot, joiden kehittelyä myös muut arkkitehdit ovat jatkaneet. Jokisauna on ainoa laatuaan – vierailija voi nauttia design-huonekaluista, suomalaisesta saunasta ja emäntien herkullisesta kotiruoasta. Tarjolla on rentouttavia yrttihoitoja, ja joessa ja paljussa voi kylpeä. Design-kaupassa on runsas valikoima suomalaista muotoilua.

Kauttualla voi yöpyä entisessä virkanaisten asuintalossa Villa Aallossa, tai kauniin Ahlströmin ruukin muissa viihtyisissä huoneissa. Seutu on kuuluisa yrteistään ja paikallisista elintarvikkeista. Ruukin ravintolassa voi nauttia riistamestarin parhaista resepteistä. Riista metsästetään itse Ahlströmin omista metsistä.

Terassitalo suunniteltiin A. Ahlström -yhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi. Kuva: Noora Kiili, Alvar Aalto -säätiö

Aino ja Alvar Aallon suunnittelema jokisauna Eurajoen rannalla. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Terassitalossa, jonka yksi huoneisto on auki yleisölle. Muita Aallon toteutuneita kohteita Kauttualla ovat sauna- ja pesularakennus, virkanaisten asuintalo, yli-insinöörin asunto sekä lukuisat tyyppitalot, joiden kehittelyä myös muut arkkitehdit ovat jatkaneet.
Jokisauna, Eurajoki. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
Jokisaunan terassilla on mukava vilvoitella. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
Jokisaunan terassi, Eurajoki. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
Jokisaunan terassilla tunnelmaa luomassa Alvar Aallon Aurinkosarjan kalusteet. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö
Kauttuan Ruukinpuisto Eurassa
Vierailu Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa on kuin aikamatka.
Terassitalo, Kauttua
Yhdessä Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.
Kauttuan klubi Eurassa
Kauttuan klubi Eurassa kutsuu viihtymään

Lisää tietoa

Villa Aino tarjoaa myös tyylikästä, kodinomaista majoitusta Euran Kauttualla. Huoneisto on sisustettu Aaltojen huonekaluilla ja tekstiileillä. Rivitalohuoneisto on huolella kunnostettu sekä sistustettu pohjoismaiseen moderniin tyyliin. Villa Ainosta löydät paikan viihtyisille hetkille sekä palauttaville, rauhallisille unillesi. Villa Ainossa on myös hyvät pysäköintitilat pihassa sekä autotalli. Lisäpalveluina voi tilata aamiais- ja ateriapalveluita. Varaukset ja lisätiedot Villa Ainoon suoraan Anne Valtoselle, puh. 0440-802678, email anne@valtoset.net.

Kohteet sijainnissa Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Kauttuan Ruukinpuisto Eurassa

Terassitalo Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa

Kauttuan ruukinpuisto Eurassa / 1937-38

Kauttuan Terassitalo on yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä. Alvar Aalto sai vuonna 1937 tehtäväkseen suunnitella Kauttuan ruukkialueen kaavoituksen ja täydennysrakentamisen A. Ahlström -yhtiön tilaamana. Taustalla vaikutti tuttavuus yhtiön pääjohtajan Harry Gullichsenin ja hänen puolisonsa Maire Gullichsenin kanssa. Siteet perinteeseen ja alueen vanhaan arkkitehtuuriin haluttiin tietoisesti katkaista ja Kauttuasta haaveiltiin uuden…

Kauttuan Ruukinpuisto Eurassa

Jokisauna Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa

Kauttuan ruukinpuisto Eurassa / 1946

Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat sauna- ja pesularakennuksen A. Ahlström Oy:n työntekijöiden käyttöön Kauttuan ruukin alueelle, lähellä virtaavan Eurajoen rannalle. Rakennus on hirsistä valmistettu, alun perin turve -ja harjakattoinen rakennus, jonka perustukset ovat betoniset. Saunarakennus valmistui vuonna 1946. Rakennuksessa toimii nykyisin kahvila -ja designmyymälä Jokisauna Oy, ja rakennusta on kunnostettu…

Lisätietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Saapuminen Euraan

Eura sijaitsee Satakunnassa noin 215 kilometrin päässä Helsingistä. Matkustaminen Euraan on kätevintä joko Matkahuollon tai Onnibussin busseilla. Euran linja-autoasemalta matkaa Ruukinpuistoon on matkaa noin 4 km. Euran taksiasema sijaitsee aivan linja-autoaseman vieressä. Taksipalvelun tavoitat myös numerosta 0600 300 33.

Lataa PDF-kartta Ruukinpuistosta tästä

Lue lisää Euran alueesta 

Opastetut kierrokset

Matkapaketit Euran alueella Magni Mundin kautta. Tiedustelut sähköpostiosoitteeseen sales@magnimundi.fi tai puhelimitse numeroon 044 977 8981. Ryhmävaraukset ja tiedustelut Alvar Aallon terassitalossa Alasatakunnan oppaat ry puh. 050 377 5245/Kaisa Repo tai terassitalo@eura.fi sekä puh. 044 422 4828/Terhi Puustelli.