Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Terassitalo Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa on elävä esimerkki arkkitehdin halusta sijoittaa rakennus osaksi luontoa: monikerroksinen asuintalo mukailee rinnettä, joten jokaisen asunnon sisäänkäynnit ovat maan tasossa. Vuonna 1938 valmistunut Kauttuan Terassitalo on yksi Aallon kansainvälisestikin merkittävimmistä töistä. Se oli tilaustyö A. Ahlström Osakeyhtiön ylempien toimihenkilöiden asuintaloksi. Taustalla vaikutti tuttavuus yhtiön pääjohtajan Harry Gullichsenin ja hänen puolisonsa Maire Gullichsenin kanssa.

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Terassitalossa, jonka yksi huoneisto on auki yleisölle. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin – uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää! Huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Osa esineistä on myynnissä.

Muita toteutuneita kohteita Kauttualla ovat sauna- ja pesularakennus, virkanaisten asuintalo, yli-insinöörin asunto sekä lukuisat tyyppitalot, joiden kehittelyä myös muut arkkitehdit ovat jatkaneet.

Jokisauna on ainoa laatuaan – vierailija voi nauttia design-huonekaluista, suomalaisesta saunasta ja emäntien herkullisesta kotiruoasta. Tarjolla on rentouttavia yrttihoitoja, ja joessa ja paljussa voi kylpeä. Design-kaupassa on runsas valikoima suomalaista muotoilua.

Kauttualla voi yöpyä entisessä virkanaisten asuintalossa Villa Aallossa, tai kauniin Ahlströmin ruukin muissa viihtyisissä huoneissa. Seutu on kuuluisa yrteistään ja paikallisista elintarvikkeista. Ruukin ravintolassa voi nauttia riistamestarin parhaista resepteistä. Riista metsästetään itse Ahlströmin omista metsistä.

Vieraille Ruukinpuiston ja Pyhäjärven seudun ympäristö on upea elämys.

Kohde kartalla

1. Kauttuan ruukinpuisto Eurassa

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Matkustaminen Euraan on kätevintä linja-autolla Turun, Helsingin, Tampereen ja Porin suunnista. Vuorot löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi.  Linja-autoasemalta matkaa Ruukinpuistoon on noin 4 km, taksiasema on linja-autoaseman vieressä.

Turku-Pori -bussivuoro pysähtyy Kauttualla, josta kävelymatkaa Ruukinpuistoon noin 1 km, kysy tarkemmin kuljettajalta.

Ruukinpuistosta voit myös ladata PDF-kartan: Kauttuan Ruukinpuiston opaskartta.