Takaisin listaukseen

Säynätsalon kunnantalo

Kaupunki: Parviaisentie 9, 40900 Säynätsalo, Suomi Googlen reittikartta

Pääsymaksu: 4 € - 8 € / henkilö

Opastukset: Opastettu kierros Tiedustelut: Tavolo Bianco Oy +358 46 582 1060, info@tavolobianco.com

Teemat: Hallintokeskukset, Punatiili, Toimistorakennukset

Aukioloajat

16.9.–30.4 .
Avoinna vain sopimuksesta
Kesä 1.5-15.9.
Avoinna päivittäin (paitsi tiistaina) kello 12 - 17.

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Aalto voitti kilpailun ehdotuksellaan ’Curia’ ja sai saman tien toimeksiannon rakennuksen suunnitteluun. Vuonna 1952 valmistunut rakennus on Aallon ihailluimpia.

Säynätsalon kunnantaloon on sijoitettu useita eri toimintoja. Linnamaisen rakennuksen keskellä on korotettu sisäpiha, josta on käynti kunnan hallinnollisiin tiloihin ja kirjastoon. Lisäksi rakennuksessa on asuntoja kunnan toimihenkilöille sekä yritystoimintaan vuokrattavia liiketiloja.

Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta. Päämateriaali niin julkisivuissa kuin julkisissa sisätiloissa on punatiili.

Säynätsalon kunnantalo Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla.

Säynätsalon kunnantalon vehreä sisäpiha kutsuu nauttimaan iltapäivän auringosta. Kuva: Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä

Säynätsalon kunnantalon pääaula sekä toimistokäytävä kiertyvät sisäpihan ympärille. Kuva: Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä

Säynätsalon kunnantalo valtuustosalin kattorakenne kuva Maija Holma Alvar Aalto -säätiö
Aalto kutsui valtuustosalin erikoisia kattotuoleja "perhosiksi". Kuva Maija Holma Alvar Aalto -säätiö
Säynätsalon kunnantalo, kuva Tero Takalo-Eskola
Aallon toimisto suunnitteli myös Säynätsalon kunnantalon huonekalut sekä valaisimet. Kuva Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä
Säynätsalon kunnantalon portaat kuva Rune Snellman Alvar Aalto -säätiö
Kunnantalossa Aalto sinetöi punatiilen osaksi modernia arkkitehtuuria. Kuva: Rune Snellman, Alvar Aalto -säätiö

Kohde kartalla

1. Säynätsalon kunnantalo

Lisätietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Saapuminen Säynätsaloon

Säynätsalon etäisyys Helsingistä on noin 270 kilometria. Säynätsalo sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Jyväskylästä osoitteessa Parviaisentie 9, Säynätsalo. Parhaiten Säynätsaloon pääsee joko autoteitse tai ottamalla bussin tai junan Helsingistä Jyväskylään, josta voi ottaa paikallisbussin 16, 16M tai 21 Säynätsaloon. Paikallisbussit Säynätsaloon kulkevat noin puolen tunnin välein ja matka-aika on noin 25 minuuttia.

Säynätsalon kunnantalon aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan ja rakennuksessa voi vierailla osallistumalla opastetulle kierrokselle. Tarkista aukioloajat sekä pääsymaksut aina ennakkoon Säynätsalon kunnantalon kotisivuilta.

Lue lisää Jyväskylän seudun palveluista ja nähtävyyksistä. 

Alvar Aalto Shop -verkkokaupasta voit myös ostaa kirjallisuutta liittyen Säynätsalon kunnantaloon sekä ladata arkkitehtuuripiirrustuksia koneellesi!

Opastetut kierrokset

Tiedustelut: Tavolo Bianco Oy +358 46 582 1060, info@tavolobianco.com

Lisätietoa

Säynätsalon kunnantalolla on vuokrattavana kaksi kaunista vierashuonetta. Vierashuoneet Alvar (7m2) ja Elissa (10m2) ovat yhden hengen huoneita. Varusteina huoneissa on liinavaatteet, jääkaappi, kahvinkeitin, keittolevy ja astioita. Huoneilla on yhteinen WC ja suihku. Huoneista on hieno näkymä patiolle.

Vierashuoneiden lisäksi vuokrattavissa on kaksi asuntoa.

Majoitusvaraukset