Säynätsalon kunnantalo

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Aalto voitti kilpailun ehdotuksellaan ’Curia’ ja sai saman tien toimeksiannon rakennuksen suunnitteluun. Vuonna 1952 valmistunut rakennus on Aallon ihailluimpia.

Säynätsalon kunnantaloon on sijoitettu useita eri toimintoja. Linnamaisen rakennuksen keskellä on korotettu sisäpiha, josta on käynti kunnan hallinnollisiin tiloihin ja kirjastoon. Lisäksi rakennuksessa on asuntoja kunnan toimihenkilöille sekä yritystoimintaan vuokrattavia liiketiloja.

Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta. Päämateriaali niin julkisivuissa kuin julkisissa sisätiloissa on punatiili.

Säynätsalon kunnantalo Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla.

Säynätsalon kunnantalo. Kuva: Visit Jyväskylä, Tero Takalo-Eskola.

Säynätsalon kunnantalon valtuustosalin kattorakenne. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -museo.

Kohde kartalla

1. Säynätsalon kunnantalo

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Talvikaudella (1.2.–30.4.) kunnantalo on auki vain ennakkovarauksella. Kesäkaudella (alkaen 1.5.) talo on avoinna maanantaisin ja keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18, tiistaisin suljettu.

Bussiyhteydet

Opastetut kierrokset

Tiedustelut: Tavolo Bianco Oy +358 40 1971 091, info@tavolobianco.com

Lisätietoa

Säynätsalon kunnantalolla on vuokrattavana kaksi kaunista vierashuonetta. Vierashuoneet Alvar (7m2) ja Elissa (10m2) ovat yhden hengen huoneita. Varusteina huoneissa on liinavaatteet, jääkaappi, kahvinkeitin, keittolevy ja astioita. Huoneilla on yhteinen WC ja suihku. Huoneista on hieno näkymä patiolle.

Vierashuoneiden lisäksi vuokrattavissa on kaksi asuntoa.

Majoitusvaraukset