Takaisin listaukseen

Säynätsalon kunnantalo

Osoite: Parviaisentie 9, 40900 Säynätsalo Googlen reittikartta

Pääsymaksu: 6 € - 10 € / henkilö

Opastukset: Tiedustelut: Tavolo Bianco Oy +358 46 582 1060, info@tavolobianco.com

Teemat: Hallintokeskukset, Punatiili, Toimistorakennukset

Kotisivu: Säynätsalon kunnantalo

Aukioloajat

Kesä-syyskuu 2023
Kesä-elokuu 1.6-31.8.
Avoinna joka päivä klo 12-16
Liveopastus klo 12.30 (englanti), klo 15 (suomi)

Syyskuu 1.-14.9.
ma, ke, pe, su klo 12-16
Liveopastus ma, ke, pe klo 12.30 (englanti), klo 15 (suomi)

Muina aikoina video-opastus ja omatoiminen tutustuminen rakennukseen. Osta lippuu ennakkoon.

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Aalto voitti kilpailun ehdotuksellaan ’Curia’ ja sai saman tien toimeksiannon rakennuksen suunnitteluun. Vuonna 1952 valmistunut rakennus on Aallon ihailluimpia. Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta. Päämateriaali niin julkisivuissa kuin julkisissa sisätiloissa on punatiili.

Säynätsalon kunnantaloon on sijoitettu useita eri toimintoja. Linnamaisen rakennuksen keskellä on korotettu sisäpiha, josta on käynti kunnan hallinnollisiin tiloihin ja kirjastoon. Lisäksi rakennuksessa on asuntoja kunnan toimihenkilöille sekä yritystoimintaan vuokrattavia liiketiloja.

Säynätsalon kunnantalo tarjoaa huoneistoja myös yöpymiseen sekä pidempiaikaiseen residenssimajoittumiseen tutkijoille ja opiskelijoille. Säynätsalon Aalto-residenssi on suunniteltu pääasiassa arkkitehtuurin ja muotoilun opiskelijoille, tutkijoille ja ammattilaisille, mutta myös muut taiteen ja tieteen edustajat ovat tervetulleita. Residenssihuoneistot sijaitsevat kunnantalon asuntosiivessä ja niihin majoittuminen mahdollistaa tutustumisen kunnantalon tiloihin. Lue lisää kansainvälisestä Aalto-residenssistä tästä.

 

.

 

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Kuva: Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä

Säynätsalon kunnantalon pääaula sekä toimistokäytävä kiertyvät sisäpihan ympärille. Kuva: Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä

Säynätsalon kunnantalon valtuustosalin kattorakenne
Aalto kutsui valtuustosalin erikoisia kattotuoleja "perhosiksi". Kuva Maija Holma Alvar Aalto -säätiö
Säynätsalon kunnantalo, kuva Tero Takalo-Eskola
Aallon toimisto suunnitteli myös Säynätsalon kunnantalon huonekalut sekä valaisimet. Kuva Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä
Säynätsalon kunnantalon portaat
Kunnantalossa Aalto sinetöi punatiilen osaksi modernia arkkitehtuuria. Kuva: Rune Snellman, Alvar Aalto -säätiö

Lisätietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Pääsyliput 2023

– 10 €/ 6 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)
– Vapaa pääsy museokortilla
– Vapaa pääsy PRESS-, ICOM-, ICOMOS- ja DOCOMOMO-korteilla
– Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Aikataulutetut yleiset liveopastukset sisältyvät pääsymaksuun.
Erillinen, tilattu liveopastus 80 €/ryhmä + pääsymaksut.
Aukioloaikojen ulkopuolella 120 €/ryhmä + pääsymaksut.

Suosittelemme etukäteisvarauksen tekemistä, koska kierrokselle mahtuu rajoitettu määrä vierailijoita. Varaa lippu ja opastus tästä.

Saapuminen Säynätsaloon

Säynätsalon etäisyys Helsingistä on noin 270 kilometria. Säynätsalo sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Jyväskylästä osoitteessa Parviaisentie 9, Säynätsalo. Parhaiten Säynätsaloon pääsee joko autoteitse tai ottamalla bussin tai junan Helsingistä Jyväskylään, josta voi ottaa paikallisbussin 16, 16M tai 21 Säynätsaloon. Paikallisbussit Säynätsaloon kulkevat noin puolen tunnin välein ja matka-aika on noin 25 minuuttia.

Säynätsalon kunnantalon aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan ja rakennuksessa voi vierailla osallistumalla opastetulle kierrokselle. Tarkista aukioloajat sekä pääsymaksut aina ennakkoon Säynätsalon kunnantalon kotisivuilta.

Lue lisää Jyväskylän seudun palveluista ja nähtävyyksistä. 

Alvar Aalto Shop -verkkokaupasta voit myös ostaa kirjallisuutta liittyen Säynätsalon kunnantaloon sekä ladata arkkitehtuuripiirrustuksia koneellesi!

Voit tutustua Säynätsalon kunnantaloon ja muutamaan muuhun Alvar Aallon suunnittelemaan rakennukseen Suomessa myös virtuaalisella kierroksella klikkaamalla tätä linkkiä.

Opastetut kierrokset

Tiedustelut: Tavolo Bianco Oy +358 46 582 1060, info@tavolobianco.com

Lisätietoa

Säynätsalon kunnantalolla on vuokrattavana kaksi kaunista vierashuonetta. Vierashuoneet Alvar (7m2) ja Elissa (10m2) ovat yhden hengen huoneita. Varusteina huoneissa on liinavaatteet, jääkaappi, kahvinkeitin, keittolevy ja astioita. Huoneilla on yhteinen WC ja suihku. Huoneista on hieno näkymä patiolle.

Vierashuoneiden lisäksi vuokrattavissa on kaksi asuntoa.

Majoitusvaraukset