8.2.2023

Paimion Parantola 90 – Inhimillinen näkökulma -julistekilpailu

Lue uutinen

Tänä vuonna 90 vuotta täyttävät Paimion parantola ja Grafia ry kutsuvat visuaalisen viestinnän ammattilaiset sekä opiskelijat tulkitsemaan Aino ja Alvar Aallon näkemystä ihmisen suhteesta ympäristöönsä.

Paimion parantola avautui kesällä 1933. Vuosien saatossa rakennus saavutti kansainvälisen tunnettavuuden modernin arkkitehtuurin merkkiteoksena. Paimion parantola on kuitenkin enemmän kuin rakennus. Aaltojen näkemys ihmisen, luonnon, arkkitehtuurin ja muotoilun keskinäisistä suhteista oli ajassaan ainutkertainen. Miten tätä suhdetta voi tulkita tässä ajassa ja nykyisissä muuttuvissa ympäristöissä? Miten perspektiivi on elänyt ja miten se katsoo tulevaisuuteen? Näihin kysymyksiin kilpailun otsikko etsii vastauksia visuaalisin keinoin.

Paimion Parantola 90 – Inhimillinen näkökulma -julistekilpailu on auki 10.2.–10.3.2023. Kilpailun ylituomarina toimii Ilkka Kärkkäinen ja kilpailun suojelijana Rafaela Seppälä.

Kilpailuun osallistuneista ehdotuksista valitaan 90 julistetta, jotka tullaan esittelemään yleisöille 4.5.2023 Paimion parantolassa avautuvassa näyttelyssä.

Lue lisää kilpailusta