8.6.2018

Alvar Aalto -museon kesänäyttely luo kurkistuksia asuntosuunnittelun arkeen

Lue uutinen
AA-talotyyppimalliston piirros
AA-talotyyppimallisto, Luonnos Alvar Aalto -museon piirustusarkisto.

Alvar Aalto -museon kesän päänäyttely esittelee Alvar Aallon tuotantoa asuntosuunnittelun näkökulmasta. Monipuolinen työ eri puolilla Suomea ja maailmaa näkyi mm. teollisuusalueiden yhteyteen kaavoitettuina asuinalueina, muunneltavina pientaloina kuin uniikkeina taiteilijakoteinakin.

Näyttely tuo esiin myös Aino ja Alvar Aallon edistyksellisiä modernin asumisen ratkaisuja, kalusteita ja sisustuksia, jotka pyrkivät helpottamaan arkea ja tarjoamaan hyvän asumisen edellytyksiä kaikille, yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Kaavoituksen avulla toteutettu yhteys luontoon ilmeni asuinaluilla mm. jaettuina, yhteisinä pihoina ja yhteisöllisen kokoontumisen tiloina. Näyttely piirtää kuvan asumisen muutoksesta kautta vuosikymmenten ja arkkitehtuurin keinoista vastata siihen.

Näyttelyn kanssa samanaikaisesti julkaistaan Sirkkaliisa Jetsosen kirjoittama ja Jari Jetsosen valokuvista koostuva teos Alvar Aalto Homes. Asumisen ideologiaa ja toteutuneita suunnitelmia Aino ja Alvar Aallon tuotannossa luotaava teos on Rakennustiedon julkaisema. Julkaisu on saatavilla Alvar Aalto -säätiön museokaupoissa sekä verkkokaupassa: shop.alvaraalto.fi.

Lue lisää.


Asuntomme probleemina. Alvar Aallon asuntoarkkitehtuuria
Alvar Aalto -museon Galleriassa 8.6.-16.9.2018
Avoinna ti-su klo 11-18, heinä-elokuussa ti-su klo 10-18