Finlandia-talo

Finlandia-talo valmistui Helsingin keskustaan vuonna 1971 ja sen lisärakennus vuonna 1975. Rakennus suunniteltiin kongressi- ja konserttikäyttöön. Finlandia-taloon pääsee tutustumaan opastetuilla kiertokäynneillä.

Finlandia-talon sijainti perustuu Aallon 1960-luvulla tekemiin Helsingin keskustasuunnitelmiin. Rakennuksen oli tarkoitus olla osa kulttuurirakennusten keskittymää Töölönlahdella. Toteutumattomaksi jääneissä suunnitelmissa Helsingin pääsisääntuloväylä sijoitettiin lahden vastakkaiselle puolelle. Rakennuksen pääjulkisivu avautuu tähän suuntaan.

Ulko- ja sisäpinnoissa käytetty marmori viittaa Aallon innoituksen lähteeseen, Välimeren maiden kulttuuriin. Sisustus huonekaluineen ja valaisimineen suunniteltiin huolellisesti kokonaisuuteen sopiviksi.

Lue lisää Finlandia-talon arkkitehtuurista Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilta:
Finlandia-talo Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla

Kohde kartalla

1. Finlandia-talo

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Finlandia-talo on avoinna tapahtumien aikaan ja siellä on yleisölle avoin kahvila ja näyttelytila.

Filandia-talon Café Veranda on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-19 sekä aina kaksi tuntia ennen konserttia. Galleria Verandaan on vapaa pääsy, ja se on avoin yleisölle kahvilan aukioloaikoina.

Lue lisää Café Verandasta Finlandia-talon nettisivuilta

Lue lisää Galleria Verandasta Finlandia-talon nettisivuilta

Opastetut kierrokset

Finlandia-taloon pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla, Alvar Aalto -säätiön oppaiden johdolla. Kierros kestää noin tunnin.

Osa kierroksista on ns. *Art and Backstage -esittelykierroksia, joissa tutustutaan myös niihin Finlandia-talon tiloihin, joihin ei tavallisilla opastuksilla pääse. Kierroksen aikana esitellään talon taideteoksia. Teokset ovat lainassa Helsingin kaupungin taidemuseolta. Kierrokset pidetään englanniksi, ja tarvittaessa osin suomeksi.

Opastettuja kiertokäyntejä voi tiedustella Finlandia-talon palvelupisteestä servicepoint@finlandiatalo.fi

Lue lisää opastetuista kierroksista Finlandia-talon verkkosivuilta:

Opastetut kierrokset

Lisätietoa

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13e,
00100 Helsinki
puh. 09 40241