Alvar Aallon kotitalo

Talo valmistui Aino ja Alvar Aallon kodiksi ja ateljeeksi vuonna 1936. Aallon arkkitehtitoimisto toimi Munkkiniemessä sijaitsevassa rakennuksessa vuoteen 1955 saakka. Nykyisin rakennus on avoinna yleisölle kotimuseona.

Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat rakennuksen, jonka yksinkertaiset, luonnolliset materiaalit pehmentävät modernin arkkitehtuurin muotokieltä. Oman kotitalon suunnittelu antoi mahdollisuuden erilaisiin rakenne- ja materiaalikokeiluihin.

Katujulkisivultaan suljetun rakennuksen huonetilojen avautuminen eri ilmansuuntiin on huolellisesti harkittu. Työtilat ja perheen asuintilat on erotettu toisistaan hienovaraisesti materiaalivalinnoin. Tämä on havaittavissa sekä julkisivuissa että interiööreissä.

Alvar Aalto asui talossa kuolemaansa saakka, minkä jälkeen rakennus oli pitkään perheen käytössä. Rakennussuojelulailla suojeltu talo on nykyisin Alvar Aalto -säätiön museokohde, johon pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla ympäri vuoden. Kotitalossa toimii myös museokauppa.

Alvar Aallon kotitalon ruokasali. Kuva: Maija Holma, Alvar Aalto -museo

Kohde kartalla

1. Alvar Aallon kotitalo

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Siirry Alvar Aalto -säätiön verkkosivulle Alvar Aallon kotitalo

Huomaathan että voit samalla myös vierailla läheisessä Alvar Aallon ateljeessa. Yhdistelmälippuja voi ostaa osoitteesta shop.alvaraalto.fi

Opastetut kierrokset

Lisätietoa

Alvar Aallon ateljee sijaitsee lähellä samalla Munkkiniemen alueella.