Alvar Aalto -museo

Vuonna 1973 valmistuneessa museorakennuksessa toimii Alvar Aallon nimikkomuseo. Museon perusnäyttelyssä on esillä Aallon elämäntuotannon koko kaari ja henkilöhistorialliset vaiheet. Museon Galleriassa esitellään vaihtuvia näyttelyjä arkkitehtuurista ja muotoilusta.

Museovierailu Alvar Aalto -museoon on sukellus Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja henkilöhistorian maailmaan, mutta samalla myös arkkitehtoninen kokemus tilasta ja rakennuksesta.

Museo on avoinna yleisölle ympäri vuoden. Sen tiloissa on myös monipuolinen museokauppa sekä kahvila.

Vuonna 1966 Jyväskylässä perustettiin Alvar Aalto -museoseura, jonka ensisijaisena tarkoituksena oli toimia taidemuseon perustamiseksi ja ylläpitämiseksi Jyväskylässä. Aallolta tilatut piirustukset museota varten valmistuivat syksyllä 1971, ja rakennus oli lopullisesti valmis 1973.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat aula- ja vaatetilat, kahvila, museokauppa sekä toimisto- ja varastotiloja. Rakennuksen takaosassa on pieni asunto, jossa on toimistotiloja, sekä ateljee, jossa nykyisin toimii museon työpaja URBS.

Lue lisää rakennuksen arkkitehtuurista Alvar Aalto -säätiön sivuilta.

Alvar Aalto -museon perusnäyttelyä. Kuva: Alvar Aalto -museo.

Alvar Aalto -museo. Kuva: Janina Kastikainen, Alvar Aalto -museo

Kohde kartalla

1. Alvar Aalto -museo

Tietoa vierailijalle

Hyvä tietää

Saapuminen Jyväskylään

Jyväskylä sijaitsee monipuolisten liikenneyhteyksien ytimessä, eli kaupunkiin voi saapua joko lentäen, junalla, bussilla tai autolla. Lisätietoa saapumisesta löydät Visit Jyväskylän kotisivuilta!

Alvar Aallon museo sijaitsee osoitteessa Alvar Aallon katu 7. Museo on avoinna ympäri vuoden mutta tarkistathan hinnat ja aukioloajat aina ennen suunniteltua vierailuasi!

Museo sijaitsee hyvin lähellä Jyväskylän kaupungin keskustaa. Useat paikallisliikenteen bussit ajavat aivan museon läheltä ja jalkaisin matka on noin 15 minuuttia.

Opastetut kierrokset

Opastukset ja tiedustelut: museum@alvaraalto.fi

Osta liput verkkokaupasta.

Lisätietoa

Museossa järjestetään ajankohtaisia arkkitehtuuri- ja designnäyttelyitä. Ajankohtaiset näyttelyt:

Viiva, tila ja väri. Sakari Laitisen konstruktioita -näyttely 27.9.-4.11.2018.