Lähtö Helsingistä ryhmän omalla bussilla kello 8:00. Saapuminen Paimioon kello 10:00, jossa nautitaan aloituskahvit keskustan kahvilassa.
Opastetulle tunnin kestävälle kävelykierrokselle lähdetään joko Iskun talolta tai läheisestä Jokipuistosta. Kävelykierroksella tutustaan siihen miten 1960-luvun alussa tapahtuneet muutokset maisemassa, rakennuskulttuurissa ja yhteiskunnallisissa toiminnoissa ovat yhä koettavissa. Kävelykierroksen aikana erityisesti sähköteollisuuden (esim Lounais-Suomen Sähkön toimitalo, nykyinen Paimion lukio vuodelta 1960), mutta myös muun teollisen ja pienyrittäjyystoiminnan vahva kasvu tuodaan esille. Myös muutokset palveluissa, kuten pankkitilojen, uuden kunnantalon ja koulutilojen rakentaminen tulevat matkan aikana esille.
Kierros päättyy noin kello 12:00 kun ryhmä saapuu vierekkäin sijaitseviin Paimion Sähkömuseoon ja Käsityömuseo Miilaan, joissa oppaiden johdolla edellisen kävelykierroksen aikana esiteltyjä teemoja päästään vielä syventämään ja havainnollistamaan. Museokierrosten jälkeen siirrytään bussilla lounaalle Kaimalan Karhulammelle noin kello 13:30.
Lounaan jälkeen matka huipentuu opastettuun kierrokseen Paimion parantolassa kello 15:00. Ryhmälle tarjotaan 1,5 h pituinen teemakierros, jossa tuodaan erityisesti esille ne toiminnalliset ja rakenteelliset muutokset, joita parantolassa tehtiin 1960-luvun alussa. Tuberkuloosiin oli löydetty sodan jälkeen uusia, toimivia lääkkeitä ja hoitomuotoja, mikä mahdollisti uudenlaisten toimintojen kehittämisen. Pikkuhiljaa parantolaa alettiin muuttaa muita keuhkotauteja hoitavaksi sairaalaksi.