Takaisin listaukseen

Kulttuuriaaltoja asuntoveneillen

Kaupunki: Jyväskylä, Suomi

Kesto: 4 pv

Kohteet: Alvar Aallon Jyväskylä, Säynätsalon kunnantalo, Muuratsalon koetalo

Saatavilla: kesä-syyskuu

Majoitus: Matkaehdotus sisältää

Kuljetus: Included

Teemat: Kulttuurirakennukset, Kuriositeetti, Punatiili, Toimistorakennukset, Veneretki

Alkaen 660 € / henkilö

Koe Alvar Aallon ainutlaatuiset kohteet ja Keski-Suomen henkeäsalpaavan kaunis luonto – Päijänteen aalloilta, asuntoveneen kannelta käsin.

Matkan kohokohdat:

 • Asuntovene – vapaus majoittua ja seilata Järvi-Suomessa
 • Koe luonnon hiljaisuus ja seilaa hitaasti lipuen Suomen pisimmällä ja toiseksi suurimmalla järvellä
 • Säynätsalon kunnantalo, yksi arkkitehti Alvar Aallon merkittävimmistä töistä
 • Alvar Aalto Museo

Tutustu maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon tuotantoon hänen uransa ensi töistä loppuvaiheen aikaansaannoksiin suoraan Päijänteen aalloilta, asuntoveneen kannelta käsin.

Asuntoveneet antavat mahdollisuuden paeta kiireistä arkea ruuhkaisesta ja tunkkaisesta kaupungista suomalaiseen järvimaisemaan ja kulkemisen vapauteen.

Seilaa tutustumaan Alvar Aallon vaikuttavimpiin kohteisiin kuten Muuratsalon koetalolle, Muuramen kirkolle ja Säynätsalon kunnantalle, joita pidetään yksinä Alvar Aallon merkittävimmistä töistä. Samalla majoitut ainutlaatuisesti järviluonnon keskellä Houseboat-asuntoveneessä. Mestarin elämän värikkäisiin vaiheisiin pääset tutustumaan Alvar Aalto-museossa, jonka museokaupasta voit ostaa tuliaisia kotiinviemisiksi. Sauno, istu iltaa, herkuttele ja nuku yösi hyvin järvellä ylellisellä vesihuvilallasi. Houseboat on nimensä veroisesti talo Päijänteen aalloilla.

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Kuva: Tero Takalo-Eskola, Visit Jyväskylä

Muuratsalon koetalo sijaitsee Päijänteen rannalla.

Mestarin jäljillä kuljetaan klassismista funktionalismiin ja tiiliarkkitehtuurista monumentaalisuuteen. Jyväskylän seudulta – sekä kaupungin keskusta-alueelta että lähikunnista – löytyy laajasti Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, joihin tutustutaan Alvar Aallon jalanjälkiä kunnioittaen vesiteitse.

Ohjelma

Päivä 1: Kulttuuriaaltoja asuntoveneillen

Matka alkaa Jyväskylän satamasta. Jyväskylän satama, jossa asuntoveneet sijaitsevat, on kävelymatkan päässä Jyväskylän linja-auto ja juna-asemasta tai taksimatkan päässä Jyväskylän lentokentältä. Voit saapua paikalle myös omalla tai vuokra-autolla esimerkiksi Helsinki on alle kolmen tunnin ajomatkan päässä.

Ensimmäisenä päivänä sinulle luovutetaan Houseboat-asuntovene käyttöösi, jonka avulla pääset pakenemaan rauhan keskelle ja majoittumaan sinulle sopivassa paikassa. Ennen liikkeellelähtöä saat täyden opastuksen, kuinka asuntovenetta käytetään ja tarvittaessa auttava henkilökuntamme on vain puhelinsoiton päässä. Tarjoamme sinulle myös vinkkejä missä voit majoittautua ensimmäisenä yönä järvellä. Ohjeistuksen jälkeen on aika istahtaa alas ja levähtää sekä nauttia Alvari-kakusta kahvi- tai teekupin äärellä Jyväsjärven upeissa maisemissa.

Toisena aamuna on aika jatkaa matkaa Päijännettä pitkin Säynätsalon satamaan, joka on teidän toinen pysähdyspaikkanne. Säynätsalossa pääsette tutustumaan Säynätsalon kunnantaloon, jota pidetään Alvar Aallon yhtenä merkittävimmistä töistä. Säynätsalon kunnantalon ja saaren kierroksen jälkeen on aika suunnata takaisin Päijänteelle ja jatkaa matkaa kohti Muuratsalon eteläkärkeä. Muuratsalon eteläkärjessä voitte majoittua luonnon ja hiekkarannan äärellä.

Kolmannen päivän aamuna pääsette nauttimaan aamiaisesta asuntoveneen kannella laineiden liplatellessa veneen kylkeen ja auringon paistaessa horisontista. Aamiaisen jälkeen on aika startata moottorit ja suunnata kohti Muuramen kirkkoa ja Alvar Aallon koetaloa Muuratsalossa. Kierrosten jälkeen on aika suunnata kohti Jyväskylän satamaa. Viimeisenä yönä järvellä voitte muistella Alvar Aallon kaunista tuotantoa samalla kun nautitte järven tyyneydestä sekä luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta.

Viimeisenä aamuna palautatte asuntoveneen Jyväskylän satamaan. Neljäntenä päivänä teillä on hyvin aikaa kiertää Alvar Aallon kohteet Jyväskylän keskustassa pyöräillä tai kävellen mobiilireitin ohjeistuksen mukaisesti.

 

Kiertomatkaan sisältyvät kohteet

Asuntoveneretken riemua Jyväskylässä, kuva Tomi Tuuliranta

Alvar Aallon Jyväskylä

Jyväskylä

Jyväskylässä, järvien ja kukkuloiden keskisuomalaisessa kaupungissa, on eniten maailmankuulun arkkitehdin, akateemikko Alvar Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia koko maailmassa. Kaikkiaan 28 kohteen joukosta löytyvät esimerkiksi Alvar Aalto -museo, Muuramen kirkko ja Säynätsalon kunnantalo, jota pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä. Alvar Aalto kävi myös koulua, perusti perheen ja aloitti maineikkaan uransa Jyväskylässä. Kaupungissa sijaitsee…

Asuntoveneretken riemua Jyväskylässä, kuva Tomi Tuuliranta

Säynätsalon kunnantalo

Jyväskylä / 1949-52

Säynätsalon kunnantalo on toteutettu vuonna 1949 pidetyn kutsukilpailun pohjalta. Aalto voitti kilpailun ehdotuksellaan ’Curia’ ja sai saman tien toimeksiannon rakennuksen suunnitteluun. Vuonna 1952 valmistunut rakennus on Aallon ihailluimpia. Kunnanvaltuuston istuntosali kohoaa muuta rakennusryhmää korkeammalle ja hallitsee juhlavasti aluetta. Päämateriaali niin julkisivuissa kuin julkisissa sisätiloissa on punatiili. Säynätsalon kunnantaloon on sijoitettu…

Asuntoveneretken riemua Jyväskylässä, kuva Tomi Tuuliranta

Muuratsalon koetalo

Jyväskylä / 1952-54

Muuratsalon koetalo, Alvar ja Elissa Aallon kesähuvila, sijaitsee Muuratsalon saaren länsirannalla Pohjois-Päijänteellä. Koetalon tontilla sijaitsevat kesähuvila, puuvaja ja savusauna. Koetalo sijaitsee kauniilla paikalla Päijänteen rantakalliolla, mutta kuitenkin metsän suojassa.

Tietoa matkasta

Hyvä tietää

Majoituksesta asuntoveneessä:

 • Nukkumatilat 2–8 henkilölle, riippuen asuntoveneen koosta ja varustelutasosta
 • Olohuone
 • Keittiö
 • Kansi ja grillausmahdollisuus
 • Kylpyhuone ja wc
 • Sauna

Kohteet ovat kävelymatkan päässä satamalaiturista. Asuntovene ei ole täysin esteetön.

Huom. Käyttöönotto- ja palautuspäivä vain maanantai ja perjantai!

Matkaehdotus sisältää

 • Yksilölliseen käyttöönne asuntoveneen yllämainituineen varusteineen.
 • Asuntoveneen käyttöönoton opastuksen ja ohjauksen (sis. kapteenikurssin ja opastuksen veneen laitteistoihin sekä turvavälineisiin).
 • Helpon navigointijärjestelmän sekä sähköisen ja paperisen järvikartan.
 • Reittien suunnitteleminen ja suositusten antaminen asiakkaan mielenkiinnonkohteisiin perustuen. Reitti on mahdollista myös ohjelmoida navigaattoriin valmiiksi.
 • Puhelinpäivystyksen.

Lisäpalvelut

Asuntoveneitä on saatavilla kolmea eri varustelutasoa:

 • Standard
 • Comfort
 • Deluxe

Ehdotus ei sisällä

 • Liput koetalon kierrokselle ja Alvar Aallon museoon 24 € / hlö.
 • Kuljetus Jyväskylään

Hinta alkaen 660 € / henkilö

Varaa ennakkoon kulttuurin täyteinen kesäloma ainutlaatuisella majoituksella ja Alvar Aallon kohteilla varustettuna!

Tämä paketti on saatavilla kesä-syyskuun ajan. Hinta majoitukselle on alkaen 660 €. Kysy lisää hinnoista ja tarjoamistamme aktiviteeteistä sähköpostitse info@houseboat.fi tai puhelimitse +358 40 164 6168.

Tiedustelut ja varaukset

Hinta alkaen 660 € / henkilö

Varaa ennakkoon kulttuurin täyteinen kesäloma ainutlaatuisella majoituksella ja Alvar Aallon kohteilla varustettuna!

Tämä paketti on saatavilla kesä-syyskuun ajan. Hinta majoitukselle on alkaen 660 €. Kysy lisää hinnoista ja tarjoamistamme aktiviteeteistä sähköpostitse info@houseboat.fi tai puhelimitse +358 40 164 6168.

Varaa vierailu

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.