Takaisin listaukseen

Aaltoa ja rajan eksotiikkaa Imatralla

Kaupunki: Imatra, Suomi

Kesto: 4 t

Kohteet: Kolmen Ristin Kirkko, Imatran Valtionhotelli, Imatran Kylpylä

Henkilöä: Min. 10

Saatavilla: Ympäri vuoden

Majoitus: Ei sisälly

Kuljetus: Not included

Teemat: Funktionalismi, Kirkot, Kulttuurirakennukset, Teolliset ympäristöt

Alkaen 60 € / henkilö

Vuoksen ja Saimaan synty jääkauden lopulla, alueen rikas teollisuushistoria sekä sodan ajan tapahtumat ja nykyisyys rajakaupunkina tarjoavat runsaasti koettavaa matkailijalle. Tule mukaan kiertomatkalla, jossa Imatran tarina tulee tutuksi!

Matkan kohokohdat:

 • Kolmen Ristin kirkko
 • Imatra-kiertoajelu
 • Lounas Imatran Kylpylässä

Imatra sijaitsee Vuoksen varrella Saimaan rannalla. Kaupungin keskustasta on matkaa Venäjän rajalle vain 6 kilometriä. Alvar Aaltoa pyydettiin toisen maailmansodan jälkeen laatimaan Imatran yleiskaavaa, jossa yhdistettiin kolme, suhteellisen etäällä toisistaan sijaitsevaa vanhaa kylää: Imatrankoski, Vuoksenniska ja Tainionkoski. Vuoksenniskan teollisuusyhdyskunta tarvitsi myös kirkolliset palvelut, ja Aalto sai uuden kirkon suunnittelutehtävän vuonna 1955.

Tällä matkalla tutustut Aallon Kolmen Ristin kirkkoon, jonka kansainvälinen DOCOMOMO-järjestö on luokitellut yhdeksi merkittävimmistä modernia arkkitehtuuria edustavista rakennuksista Suomessa. Valoisa, rauhallinen tunnelma ja Aallon korostama yhteys luontoon luo harmonisen kokonaisuuden. Kirkossa toistuu kolmoisaihe: alttarilla on kolme ristiä alttaritaulun sijaan ja itse kirkkosalin voi jakaa väliseinillä kolmeen osaan.

Opastetulla Imatra-kierroksella näet lisää komeaa jugendia ja funkista, ja tutustut Imatran teollisuushistoriaan idyllisten työväen asuinalueiden kautta. Kuulet myös dramaattista sotahistoriaa viime sotien ajalta. Lounas upealla paikalla Saimaan rannalla sijaitsevassa Imatran Kylpylässä kruunaa retkenne.

Valoisa, rauhallinen tunnelma ja Aallon korostama yhteys luontoon luo harmonisen kokonaisuuden Kolmen Ristin kirkkoon. Kuva: imatra.kuvat.fi

Kolmen Ristin kirkossa toistuu kolmoisaihe: alttarilla on kolme ristiä alttaritaulun sijaan ja itse kirkkosalin voi jakaa väliseinillä kolmeen osaan. Kuva: imatra.kuvat.fi

Kolmen ristin kirkko on erityinen helmi Imatralla. Mäntykankaalla veistoksena kohoava kirkko ilmentää Alvar Aallon arkkitehtuurin vapaamuotoista ja kekseliästä puolta.
Imatrankoski, Imatran Valtionhotelli
Imatran Valtionhotelli sijaitsee Imatrankosken rannalla. Kuva: imatra.kuvat.fi
Kolmen Ristin kirkko
Kolmen Ristin kirkossa vierailee vuosittain paljon matkailijoita mutta se on tärkeä kohtaamispaikka myös paikallisille. Kuva: imatra.kuvat.fi
Valtionhotelli, Imatra
Imatran Valtionhotelli talviasussaan. Kuva: imatra.kuvat.fi
Niskalampi asuinalue, Imatra
Opastetun Imatra-kierroksen aikana tutustutaan muun muassa idylliseen Niskalammen asuinalueeseen. Kuva: imatra.kuvat.fi
Imatran Kylpylä
Imatran Kylpylä sijaitsee upealla sijainnilla Saimaan rannalla. Kuva: imatra.kuvat.fi

Ohjelma

Päivä 1: Päiväohjelma

Saapuminen Imatralle joko junalla, linja-autolla tai erikseen järjestetyllä yksityiskuljetuksella. Opas on ryhmää vastassa asemalla.

Päiväohjelma alkaa vierailulla Alvar Aallon suunnittelemassa Kolmen Ristin kirkossa, jossa tutustutaan oppaan johdolla kirkon tarinaan lähemmin. Kirkkoa pidetään kaikista Aallon kirkkosuunnitelmista omaperäisimpänä; synteesi hänen lähestymistavastaan yhdistää arkkitehtuurissaan niin käytännölliset kuin esteettisetkin tarpeet.

Kirkolta jatketaan ajaen kaunista Vuoksen rantaa pitkin kohti Imatran muita nähtävyyksiä. Kiertoajelulla suunnataan Suomen suurimman kosken, Imatrankosken äärelle, jonka rannalla nähdään myös maailman kuulu Imatran Valtionhotelli. Valtionhotelli äänestettiin vuonna 2014 Suomen kauneimmaksi rakennuksi, joten monilta ihahduksen kiljahduksilta ei voi tällä kierroksella mitenkään välttyä!

Kiertoajelun aikana kurkistetaan myös valtakunnan rajalle sekä tutustutaan teollisuustyöväen asuinalueisiin Niskalampeen ja Kupariin. Päivän päätteeksi suunnataan kohti Saimaata – Suomen suurinta järveä, joka on tullut tutuksi maailmalla muun muassa monista kylpylöistään. Retkipäivä päättyykin maittavaan lounaaseen Imatran Kylpylässä, jonka jälkeen kotimatka voi alkaa.

Hyödyllistä tietoa

Kohteiden osoitteet:

 • Kolmen Ristin kirkko, Ruokolahdentie 27, 55800 Imatra
 • Imatran Kylpylä,  Purjekuja 2, 55420 Imatra

Kiertomatkaan sisältyvät kohteet

Imatran Kolmen Ristin kirkko ilmaperspektiivistä kuvattuna.

Kolmen Ristin Kirkko

Imatra / 1956-58

Kolmen Ristin Kirkko on yksi Imatran seurakunnan kirkoista, joka sijaitsee Vuoksenniskalla. Alvar Aaltoa pyydettiin toisen maailmansodan jälkeen laatimaan Imatran yleiskaavaa, jossa yhdistettiin kolme, suhteellisen etäällä toisistaan sijaitsevaa vanhaa kylää: Imatrankoski, Vuoksenniska ja Tainionkoski. Vuoksenniskan teollisuusyhdyskunta tarvitsi myös kirkolliset palvelut, ja Aalto sai uuden kirkon suunnittelutehtävän vuonna 1955. Aalto halusi suunnitella…

Imatran Kolmen Ristin kirkko ilmaperspektiivistä kuvattuna.

Imatran Valtionhotelli

Imatra

Suomen suurimman kosken, Imatrankosken äärellä sijaitsee maailmankuulu Imatran Valtionhotelli.

Imatran Kolmen Ristin kirkko ilmaperspektiivistä kuvattuna.

Imatran Kylpylä

Imatra

Imatran Kylpylä on Itä-Suomen monipuolisin lomakeskus, joka sijaitsee luonnonkauniilla Ukonniemen alueella, lähellä Imatran kaupungin keskustaa.

Tietoa matkasta

Hyvä tietää

 • Kiertomatka on tarjolla ryhmille ja yksittäisille matkaajille
 • Muita ohjelmatarjouksia on mahdollisuus yhdistellä asiakkaan toiveiden mukaan

Matkaehdotus sisältää

 • Opastetun käynnin Aallon Kolmen Ristin kirkossa
 • Opastetun arkkitehtuurikiertoajelun Imatralla, sisältäen Imatrankoski, Valtionhotelli, Venäjän raja, teollisuustyöväen asuinalueet Niskalammella ja Kuparilla
 • Yksittäisille matkaajille kuljetukset rautatieasemalta tai Imatran hotelleista

Lisäpalvelut

Lisäpalvelut:

 • Saimaan tai Vuoksen risteily (kesä-elokuu), hinta 20 € per henkilö. Huom. hintaan ei sisälly ryhmän linja-auton kustannus
 • Yksittäisille matkaajille junamatka Helsinki-Imatra-Helsinki

Huom. Vuoksen risteilyllä max. 14 asiakaspaikkaa!

Ehdotus ei sisällä

 • Ryhmän linja-auton kustannus

Hinta alkaen 60 € / henkilö

 • Hinta ryhmille 60 € per henkilö
 • Ryhmän minimikoko 10 henkilöä
 • Yksittäisille matkaajille 350€/2 hengelle

Kaikki oikeudet pidätetään.

Tiedustelut ja varaukset

Hinta alkaen 60 € / henkilö

 • Hinta ryhmille 60 € per henkilö
 • Ryhmän minimikoko 10 henkilöä
 • Yksittäisille matkaajille 350€/2 hengelle

Kaikki oikeudet pidätetään.

Imatra Tours

Helsingintie 1

55100 , Imatra

Varaa vierailu

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.